Sosyal Medya

Güncel

MİT’in internet sitesi rekor kırdı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın “Nasıl yardımcı olabilirsin?” bölümüne 15 Temmuz öncesinde ayda ortalama 2 bin civarında ihbar geliyordu. FET֒nündarbe girişiminin ardından başvurular 5’e katlanarak ağustos ayında 10 bini buldu. Siteyi ziyaret sayısı da aylık 90 binlik ortalamadan 250 bine çıktı.



15 Temmuz darbe giriÅŸimi, vatandaşı da harekete geçirdi. AÄŸustos ayında Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'na (MÄ°T) internet sitesi üzerinden yaklaşık 10 bin kiÅŸi, “Yardımcı olmak istiyorum" diyerek ihbarda bulundu. BaÅŸvuru sahipleri, MÄ°T'in iÅŸine yarayacağını düşündüğü bilgileri ad, soyadı, telefon numarası ve adres vererek gönderdi.

Her ay yaklaşık 90 bin kiÅŸinin ziyaret ettiÄŸi MÄ°T'in internet sitesi, 15 Temmuz ile birlikte rekor kırdı. Temmuz ve aÄŸustos aylarında MÄ°T'in sitesine yaklaşık 250 bin kiÅŸi giriÅŸ yaptı. MÄ°T'in internet sitesinde “Nasıl yardımcı olabilirsin?" baÅŸlıklı bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde, MÄ°T için hayali olmayan, husumet içermeyen, gerçek bulgulara ve delillere dayanan her bilginin önemli olduÄŸu ifade ediliyor.

BÄ°LGÄ°LERÄ°NÄ° BIRAKIYORLAR

Ulusal güvenliÄŸe zarar verecek herhangi bir bilgiyi paylaÅŸmanın önemine iÅŸaret edilen bölümde, “Mesajınızı isim vermeden de gönderebilirsiniz, ancak herhangi bir araÅŸtırmaya yönelmemizi istiyorsanız kendinize ulaÅŸmamızı saÄŸlamak üzere adınızı/soyadınızı ve adres detaylarını da belirterek, mesajınızı gönderebilirsiniz" deniliyor.

Sitede bulunan formda ad, soyadı, telefon numarası, elektronik posta adresi, oturma yeri, iÅŸ adresi ve vatandaÅŸların mesajlarını yazmaları için bir alan bulunuyor. Sayfanın altında baÅŸvuru yapanlara teÅŸekkür edilirken, “TeÅŸkilatımız, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki baÅŸvurular için yapılan haberleÅŸmeler dışında hiçbir konuda muhataplarıyla internet ortamında yazışma yapmamaktadır. Bu itibarla, teÅŸkilat izlenimi yaratılarak deÄŸiÅŸik amaçlarla kullanılan 'mit' uzantılı e-postalara itibar edilmemesinde yarar görülmektedir" uyarısında bulunuluyor.

SÄ°TEDE YOÄžUNLUK

“Nasıl yardımcı olabilirsin?" bölümüne 15 Temmuz öncesinde ayda ortalama 2 bin civarında ihbar geliyordu. Terör olaylarının yoÄŸunlaÅŸtığı dönemlerde bu sayı 3 bine kadar çıkıyordu. Ancak 15 Temmuz'un ardından baÅŸvurular neredeyse 5'e katlandı. Habertürk'te yer alan habere göre AÄŸustos ayında yaklaşık 10 bine ulaÅŸtı. Temmuz ayında da 7 bin kiÅŸi ihbarda bulundu.

15 Temmuz süreci, MİT'in internet sitesinde de yoğunluğa neden oldu. Mayıs ve haziran aylarında 90'ar bin civarında ziyaretçinin uğradığı MİT sitesini, temmuzda 222 bin, ağustosta 250 bin kişi gezdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.